Albert de Boer verlaat de Hattemse politiek

Hattem, 27 juli 2023

Na vijf jaar volksvertegenwoordiger te zijn geweest in Hattem, heeft Albert de Boer van HattemCentraal besloten om zijn politieke verantwoordelijkheid neer te leggen. Sinds mei 2018 heeft hij met trots een flink deel van zijn vrije tijd aan de gemeenschap besteed. Echter, de afgelopen periode is het de Boer steeds duidelijker geworden dat het lastig werd om een evenwicht te vinden tussen zijn gezin, werk, politiek, sport, en andere verplichtingen.

“In de afgelopen tijd ben ik er steeds meer van bewust geworden dat het voor mij moeilijk was om een balans te vinden tussen mijn persoonlijke leven en mijn rol als volksvertegenwoordiger”, aldus Albert de Boer. “Het afgelopen jaar kwam het te vaak voor dat ik op mijn ‘pappadag’, in de avonduren en zelfs in het weekend bezig was met politieke zaken, mede omdat stukken niet tijdig of volledig werden aangeleverd.”

Hoewel het een moeilijke beslissing is geweest, heeft Albert de Boer besloten om zijn politieke verantwoordelijkheid neer te leggen en zal hij dit officieel doen tijdens de eerste raadsvergadering van september 2023. Als volksvertegenwoordiger lag het welzijn van de inwoners van Hattem hem nauw aan het hart, en hij voelde zich verantwoordelijk voor de gang van zaken in de gemeente. Hij heeft zich ingezet om altijd het algemeen belang voorop te stellen en heeft zich niet geschuwd om zorgen vanuit de gemeenschap aan te kaarten, zelfs als dit betekende dat sommige besluiten van de raad niet op brede steun konden rekenen.

“Het was een eer om de belangen van onze inwoners te vertegenwoordigen, en ik ben trots op wat we met HattemCentraal hebben bereikt”, voegt hij eraan toe. “Ik wens mijn opvolger, Pascalle Koortens, veel succes met haar nieuwe rol als raadslid.”

Albert de Boer bedankt iedereen in de gemeenschap van Hattem voor de steun en het vertrouwen dat hij heeft gekregen gedurende zijn ambtstermijn. Hij sluit af met de woorden: “Misschien tot over enkele jaren, wie weet wat de toekomst brengt.”

Met het vertrek van Albert verliest HattemCentraal een gedreven politicus.

Het bestuur en de fractie van HattemCentraal bedanken Albert voor zijn inzet voor HattemCentraal en wensen zijn opvolgster Pascalle veel succes.

Bestuur & fractie HattemCentraal

Paul Koortens

Penningmeester & webmaster van HattemCentraal.