Uitkomst Enquête: Hattemers tonen steun voor Zondagopenstelling en evenementen

De enquête van HattemCentraal, die uitgezet is onder 1500 Hattemers, heeft interessante resultaten opgeleverd betreffende de zondagopenstelling en evenementen op zondag. 59 procent van de respondenten, wat neerkomt op 406 Hattemers, is van mening dat ondernemers zelf moeten kunnen beslissen of ze op zondag open zijn. Voor evenementen op zondag gaf 56 procent, oftewel 426 Hattemers, aan dit een prima idee te vinden. 

De discussie rond zondagopenstelling krijgt bijzondere aandacht van HattemCentraal, dat het in het licht van vernieuwing in de bestuurscultuur en bredere participatie ziet. De aanleiding, zoals de brief van de Havo en het verzoek van Visit Hattem om zondagse evenementen, versterkt dit standpunt. De dialoog is gericht op alle ondernemers en inwoners, zowel binnen als buiten het stadscentrum, en ook de evenementen- en recreatiebranche. 

Hoewel begrip voor de gevoeligheid van dit onderwerp aanwezig is, benadrukt HattemCentraal het belang van open discussie zonder oordeel, waarbij respect voor verschillende meningen voorop staat. Het is een kans om de bestuurscultuur te vernieuwen en participatie te stimuleren. HattemCentraal blijft oproepen tot een breder perspectief, waarbij de vooraf vastgestelde 2/3-regel losgelaten wordt. Het college zal in oktober de raad informeren, en HattemCentraal kijkt uit naar de mate waarin het bredere perspectief van zondagopenstelling en betrokkenheid van inwoners, ondernemers, supermarkten en recreatiebranche wordt meegenomen. 

Uw mening telt: HattemCentraal wil uw waardevolle mening horen over Hattemse zaken voor de raadsagenda. Word lid voor €25/jaar en praat mee over belangrijke onderwerpen. Interesse in politieke deelname? Stuur ons een bericht! Doe mee, maak verschil.